Sådan sår du prydgræsser fra frø

At så prydgræsser fra frø er en fantastisk måde at bringe både elegance og struktur til din have eller krukker. Prydsgræsser er ikke blot smukke at se på, men de kræver også relativt lidt pleje, hvilket gør dem ideelle for både nye og erfarne haveejere. Nogle sorter er flerårige, mens andre kun er etårige, så det er vigtigt at vælge den rigtige type til dine behov.

Flerårige prydgræsser

Der er flere populære flerårige græsser i Danmark Fåresvingel, Alm. hjertegræs, Lundrapgræs, Mosebunke, Kamgræs, Vellugtende gulaks, Engrottehale, Alm. blåtop, Bleg frytle.

Etårige prydgræsser

Selvom mange prydgræsser er flerårige, findes der også smukke etårige sorter. Disse kan være en god mulighed, hvis du ønsker at eksperimentere med forskellige udtryk i din have fra sæson til sæson. Etårige græsser er ofte hurtigere til at etablere sig, og de giver et imponerende udseende allerede samme sommer, du sår dem.

Sådan sår du dine prydgræsser

  1. Forberedelse: Prydsgræsser trives bedst i veldrænet jord, så sørg for, at jorden i dine krukker eller bede er løs og fri for ukrudt.
  2. Såning: Frøene kan sås enten indendørs tidligt på foråret eller direkte i jorden fra april til juni. Hvis du forspirer indendørs, kan du få et forspring på væksten.
  3. Vanding: Hold jorden let fugtig efter såning, men undgå at overvande, da det kan få frøene til at rådne.
  4. Tålmodighed: Græsfrø tager normalt længere tid at spire end blomsterfrø. Vær tålmodig, og sørg for, at jorden ikke tørrer ud.

Hvorfor vælge prydgræsser?

Prydsgræsser er en fantastisk måde at tilføje variation og tekstur til din have. De skaber bevægelse, når de blafrer i vinden, og giver haven et moderne, minimalistisk udtryk. Græsser fungerer også godt som kontrast til både blomster og grønne planter. Hvis du ønsker at hoppe med på trendbølgen, så plant prydgræsser i dine krukker. De vil skabe et flot sammenspil med dine andre planter og tilføre et roligt og elegant præg til dit uderum.

Du kan finde et stort udvalg af smukke prydgræsser her:

Med den rette pleje og valg af græsser kan du skabe en have eller krukkeopstilling, der ikke bare er smuk, men også nem at vedligeholde.