
Kåldyrkningens svære kunst
» Rosenkål kan hente friske i god kvalitet i haven i januar og februar.
» Palmekål – en anderledes grønkål. Palmekål har med sin roset af lange, smalle blade, som er mørkt blågrønne, en vis lighed med en palme.
» Grønkålens blade er fine til salat vinteren igennem. Grønkål er ikke nødvendigvis grøn. Der findes mange grønkålssorter.
» Broccoli er en af de sundeste grønsager, den er ikke speciel svær at dyrke, og derfor er det en god ide at dyrke den i køkkenhaven.
» Strandkålen er en af strandbredens flotte planter med de store bugtede grålige blade, men den kan også dyrkes i haver og de blegede skud smager godt.
» I gruppen hovedkål er der fire underarter: hvidkål, spidskål, savoykål og rødkål. Der er mange arter og sorter at vælge imellem.
Kålrabi Glaskål lilla, økologiske frø. Mild smag, god i mange retter. Du kan så af flere omgange for at have friske knolde hele efteråret, de kan opbevares men bliver bløde med tiden. Trives på de fleste jorde, men skal have gødning og vand. Frø til ca. 200 planter.
Kålrabi af tyben glaskålkålrabi, økologiske frø. Knolde bliver op til 25cm i diameter, og kan veje 4 kg. nem at opbevare, tåler let frost. Lidt sød, minder om roer. også kaldet nordens citron. Brugt som vinterfoder hos dyr, men kan også bruges i køkkenet, rå, kogt, bagt stegt osv. Frø til ca. 70 planter.
Kinakål. Både i salater og til madlavning. Asiens ser denne som en af de vigtigste grøntsager.
Bør ikke plantes før i begyndelsen af juli. da den vokser bedst, når dagene ikke er så lange. Sås direkte i juli og august. Spire efter 5-10 dage. Du skal tynde ud , så de står med ca. 40 cm fra hinanden.
Pak choi, denne sort hedder Black Summer F1 og denne variant af salatskål har meget stærke nerver og blade er sprøde. Unge stængler og blade spises rå i salater. Lille hoved kan koges helt eller snittet. Kraftige bladnerver. Rigtig god i wok retter.
Rækker til ca. 100 planter.
Rosenkål, Idel til opbevaring. Planterne har god resistens mod diverse sygdomme da sorten er en forbedret via krydsbestøvning, og er derfor perfekt til opbevaring direkte på planten. Giver godt, med god smag. Du kan med fordel forspirer indendørs, og plante ud i maj.
Cirka 40 frø i posen.
Bliver ca. 75 cm i højden
Savoykål vertus 2, økologiske frø. Tidlig og hurtigvoksende krusbladet kål. Har en dejlig smag og god rå, i vokretter eller lignende fx. i stedet for hvidkål. Kan stå til ret langt ud på vinteren hvor du kan høste løbende. Smager stærkt og lidt bitter. Frø til ca. 200 planter.
Spidskål frø, giver røde hoveder. Mild og fin smag. Kan bruges kogt, stegt, lyndampes, rå i salater, fermenteret eller stuves. Forspires fra april og kan høstes fra august. Frø til cirka 40 planter.
rosenkål igor f1, giver mange knolde, med god smag og tekstur. Stammen er stabil og oprejst selv når der har været frost. Du får ca. 20 Økologiske frø.
Du får ca. 20 Økologiske frø.
Kål Spidskål Greyhound tidlig sort. Spises som spirer eller som sommer hoveder. Pålidelig og traditionel favorit. ca. 500 frø i posen.
Farvirig blanding af af Pak Choi. Til salatskål eller vok og blandes med ris. 175 frø i posen.
Økologisk dyrket frø, sprøde tætte hoveder.
Afgrøder af en gammel hollandsk favorit, der producerer skarpe hvide hoveder, der kan overvintre.