Almindelig vinterkarse og vinterportulak såpapir
Blanding består af de to hårdføre sorter vinterkarse og Vinterportulak.
Disse to typer urter kombineres her på et frøtæppe. Denne blanding kan dyrkes højbede. Efter såning, som er let og effektivt med frøhjælpen, kan du se frem til frisk grønt, der er klar til at høste 6-8 uger senere, mellem oktober og januar. Denne kombination giver dig velsmagende, sunde urter hele vinteren.
Basilikum Rødbladet purpurfarvede blade
Basilikum Rødbladet purpurfarvede blade, smagen er som alm. basilikum, men mere kraftfuld i smagen. Smukke i salatskålen og blandet i pastaretten. Gror efter 15 dage cirka. Hvis du forspirer kan du sætte den ud når frosten er ovre. Hvis du klipper toppen af, så forgrener den sig, hvis du bare hiver i stængle for at tage blade tager den meget længere om at spirer med nye blade igen. Har du for mange, kan du klippe nogle stængler og lade dem tørre, og bruge dem senere tørret.
Basilikum småbladet Piccolino
En småbladet basilikum der er velegnet til dyrkning i potter. Krydderurter i potter er så nemt, du behøver nærmest ikke en have. Nogle potter ude foran, så har du krydderier til madlavning. Du kan sagtens klippe nogle stængler og tørre dem til senere brug, men de misser en del aroma, så der skal mere til.
Basilikum Sweet Genovese
En aromatisk krydderurt med mange kulinariske formål. Især populær til mad fra Middelhavs-køkkenet. Dette er den mest almindelige og bedst kendte Basilikum. Du kan se små blade efter ca 2 uger, den tåler slet ikke frost, du kan forspirer og sætte dem ud når det er sikkert i forhold til nattefrost. Kan også dyrkes i vindueskarmen vinteren over, hvis du har et lyst sted.
Basilikum Thai med anissmag
Basilikum Thaibasilikum basilikum/anissmag. Meget dekorativ med krydret smag.
Denne har en kraftig smag af anis, den får mørkelilla tængler, med rosa-lilla blomster. Den kan godt lide sol, gror efter ca. 15 dage. Klip de øverste skud, så bredder den sig og får flere blade. Du kan klippe hele stængler og tørre, til senere brug. De tåler ikke frost, er etårig.
Basilikum, dolce vita storbladet
Basilikum dolce vita, den raffinerede variant af den klassiske, storbladede basilikum. Denne nye sort trives i krukker og bede. Perfekt til hvis du vil gi maden en italiensk elegance, eller din have eller terrasse. Planterne vil give duftende, store, bløde blade, som er gode til at lave pesto, der bruges til pasta og salater.
Basilikum, kanel
Basilikm med en virkelig stærk duft og smag af kanel. Den bruges til lidt forskellige krydderiblandinger. Kan også bruges som pynt, den får smukke lilla blomster. Blade bliver vinrøde, i toppen, kan blive virkelig flot. Det er ikke indimellem være svær at få til at spirer, det kan tage lang tid, så derfor tæt, og hvis de hele spirer så tynder du lidt ud. De først vil spirer efter 15 dage.
Persille, bredbladet persille
bredbladet persille er også kendt under navne som fransk eller italiensk persille. Har en stærk og raffineret smag. Anses af nogle for at være den bedste smag af alle persille. Persille er længe om at spirer, det kan tage 4 uger. Det er en god ide af forspire. Kan fryses. 1000 frø i posen. Overvintre nok ikke, friske planter hvert år er at foretrække.
Koriander, filtro. Til koldere forhold.
Koriander filtro, kan vokse under ret kolde forhold som det indimellem er i foråret. Den er speciel fordi den giver et stabilt udbytte. De er også længere end normalt om at gå i stok og sætte frø.
Isop, Blå blomster
Flerårig. Smuk og letdyrket krydderurt som får blå og rosa blomster der tiltrækker bier og andre insekter. Blade og blomsterknopper bruges til krydring af flæsk fisk sovse og salater. Isop Hyssopus Officinalis. Delvis vintergrøn.
Dragehoved, tyrkisk. Til citron-te
De blålilla blomster af denne plante minder om munden på en hvæsende drage. Blomsten er ekstremt rig på nektar og giver bier og andre gavnlige insekter en rig fødekilde. Etårig. De blomstrende skud kan bruges til at lave en the og måske mad.
Dild (Dværg) Nano
Dild dværg nano er den perfekte urt til din have. Den er kompakt og hårdfør og kan dyrkes i krukker eller i enhver anden form for have. Dill dværg nano er nem i urtehaven og er perfekt til indendørs året rundt, i potter på terrassen og i vindueskarmene. Med sin buskede vækst og kompakte størrelse producerer denne nye introduktion masser af blade, der er dejligt aromatiske. Tilføj den til dine fiskeretter eller salater!
Basilikum Aroma 2 F1
Denne basilikum er fantastisk! Den har en fantastisk smag, og den er virkelig modstandsdygtig over for sygdomme og skud, så du kan nyde dens lækkerhed i en længere sæson. Prøv den i krukker eller i haven – uanset hvad, vil du elske den!