Mange skriver sådan: Hvert år sår vi persilleror, selleri og pastinak på friland, men de bliver aldrig til noget.
Svar: De spirer langsomt som persille. Skal have masser af sol og løs jord. De vokser langsomt. Har brug for løs jord og let næring – til forskel fra fx. gulerødder, og de vil helst ikke skal stå sammen med ret meget krudt. Prøv med forskellige frø – måske har det været dårlige frø, de holder sig ikke særligt længe. Det kan også der kan være en del forskel på frøenes spire villighed fra de forskellige producenter.
Du kan have få bedre succes hvis du forspirer persillerod, så er du sikker på, at dem er kommer frem, da skal du bare udplantet også gror videre. Persillerod kan være 3 – 4 uger om at spire, og de små planter står ret klemt, det kan være svært at luge da ukrudt har taget over.
Selleri, bladselleri
Bladselleri. En meget fiberrig grøntsag. Høstes grøn men hvis man ønsker at høste dem blege skal jorden hyppes op omkring. Frø til cirka 100 planter. Almindelig i supper eller en masse andre gryderetter som hvor de er gode som fyld. Smagen af rå selleri er lidt skarp og gør maden lidt bitter. Kommer den i gryden bliver smagen mere mild.
Pastinak Student
En klassiker med god smag. Meget god sort, lang rødder, smal kerne. God smag, smager endnu bedre efter den har fået lidt frost. Cirka 500 frø i posen.